2015. január 2., péntek

Zöldborsó krémleves



Hozzávalók:
-          50 g vaj
-          1kk kristálycukor
-         
-          1 dl főzőtejszín
-          300 g zöldborsó
-          1 ek liszt

A vajon megfuttatjuk a zöldborsót, majd megszórjuk 1 ek liszttel és felengedjük annyi vízzel amennyi éppen ellepi, sózzuk, hozzáadjuk a cukrot és addig főzzük, míg megpuhul a borsó. Majd leturmixoljuk, leszűrjük és tejszínnel dúsítjuk.

Hozzávalók a házi levesgyöngyhöz:
-          1 tojás
-          70 g liszt
-          75 ml tej


A hozzávalókat összekeverjük és forró olajba apránként beleszaggatjuk ( én nokedli szaggatót használtam, de ha valakinek van kisebb lyukú szaggatója az jobb ) az olajba és szép aranybarnára sütjük, lecsepegtetjük és a leves mellé tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése