2015. január 3., szombat

Csokoládés krémes


Hozzávalók a tésztához:
-          2 ek tej
-          1 dkg szalakáli
-          30 dkg finomliszt
-          5 dkg keserű kakaópor
-          5 dkg porcukor
-          10 dkg vaj
-          1 tojás
-          2 ek tejföl

A krémhez:
-          4 csomag étcsokoládé ízű pudingpor
-          25 dkg kristálycukor
-          1,5 l tej
-          10 dkg vaj

A tetejére:
-          porcukor
-          keserű kakaópor



A szalakálit feloldjuk a langyos tejben. A lisztet elkeverjük a kakaóporral ls egy tálba szitáljuk. Hozzászitáljuk a porcukrot is, majd beledaraboljuk és elmorzsoljuk benne a vajat. A szalakális tej, a tojás és a tejföl hozzáadásával egynemű tésztává gyúrunk, három részre osztva cipókká formázzuk és folpack-ba csomagolva a cipókat 1-2 órára a hűtőbe tesszük. Pihentetés után a hűtőből kivéve egyenként tepsi méretű lappá nyújtjuk a tésztacipókat, villával megszurkáljuk és a tepsi időközben zsírozott, lisztezett hátoldalán megsütjük őket. Előmelegített sütőben a sütési idő szűk negyedóra. A sütőből kivéve sütőpapírra csúsztatjuk az első lapot, majd a másik két kisült lapot az elsőre helyezzük. Amíg hűlnek a lapok, elkészíthetjük a krémet: a pudingport nagy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a tejet, és közepes lángon, folytonos keverés mellett sűrű pudinggá főzzük. A tűzről lehúzva elkeverjük benne a margarint. Az első lapot rajt hagyjuk a sütőpapíros tepsin, amire sütés után helyeztük, ráöntjük a forró puding felét. Erre jöhet a második lap, majd a puding másik fele, végül a harmadik lap - ezt tehetjük fordítva is, így simább lesz a süteményünk teteje. Egy éjszakára hűtőbe tesszük a süteményt. Másnap kockákra vágjuk, tetejét porcukorral és sablon segítségével kakaóporral díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése