2015. február 20., péntek

Brownie nutellás mascarponés krémmel



Hozzávalók a Brownie-hoz:
-       300 g étcsoki
-       10 dkg vaj
-       4 db tojás
-       5-10 dkg cukor
-       1 csomag van.cukor
-       14 dkg liszt

Krémhez:
-       mascarpone
-       nutella

A csokit gőz felett megolvasztjuk a vajjal, majd kicsit hagyjuk hűlni. Egy másik tálban közben összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral. Az így kapott két masszát összekeverjük. Szépen lassan beleszitáljuk a lisztet, simára keverjük. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben sütjük. Nem kell, hogy a "villateszten" átmenjen, vagyis egy kicsit még rátapadhat a tészta a villára/fogpiszkálóra/hústűre (amivel megnézzük, kész van-e), hűlés közben még szilárdul :). Magában is jó, de ha egy kis mascarpónét kikeverünk nutellával úgy még jobb, de ha még adunk hozzá egy gombóc karamell fagyit vagy vaníliát mennyei édesség! Ez az egyik kedvencem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése