2015. február 21., szombat

Csevap kevert salátával és fokhagymás öntettel



Hozzávalók a pita tésztához:
-          25 dkg liszt
-          1,5 dl víz
-          2 dkg élesztő
-          csipet só, cukor

A salátához:
-          100 g csemege uborka
-          1 kis fej jégsaláta
-          fél fel lila káposzta
-          50 g lilahagyma

Az öntethez:
-          1 nagy pohár tejföl
-          2-3 gerezd fokhagyma
-          só, bors

A húshoz:
-          300 g lapocka
-          300 g marhahús
-          100 g szalonna
-          3-4 gerezd fokhagyma
-          fél csokor snidling
-          morzsolt vagy friss kakukkfű
-          1 tk só
-          bors


A pita tésztához a lisztet egy tálba tesszük, közepére egy mélyedést csinálunk és belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk egy csipet cukorral és a langyos vizet is hozzáöntjük, majd letakarjuk és hagyjuk, hogy felfusson. Utána hozzáadjuk a sót is és összegyúrjuk, dagasztjuk picit, majd liszttel megszórva letakarjuk és hagyjuk, hogy a duplájára keljen. Majd elosztjuk, nekem 8 db jött ki ebből az adagból, és mind a 4 bucit vékonyra kinyújtjuk, letakarjuk és hagyjuk még egy picit kelni, majd olajjal kenjük meg a tetejét vékonyan és tegyük az előmelegített sütőbe magas fokozatra és süssük 10-15 percig. Nem kell hogy megpiruljon. A salátához a káposztát legyaluljuk, a jégsalátát, a lilahagymát  és az uborkát pedig csíkokra vágjuk és összekeverjük. Az öntethez a tejfölt a zúzott fokhagymával, sóval, borssal kikeverjük. A húshoz ledaráljuk egybe a sertés, marha húst és a szalonnát, majd sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a zúzott fokhagymát, az apróra vágott snidlinget és a kakukkfüvet (lehet intenzíven).  Majd krokett alakúra formázzuk őket és kevés olajban pirosra sütjük őket és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése