2015. február 22., vasárnap

Gesztenyés palacsintatorta



Hozzávalók:
-          5 tojás
-          3 dl tej
-          15 dkg liszt
-          5 dkg cukor
-          25 dkg gesztenyepüré
-          őrölt fahéj
-          narancslekvár
-          csipet só
-          olaj


A tojássárgákat kikeverjük a tejjel, csipet sóval, és a liszttel. A fehérjét elkezdjük egy csipet sóval felverni, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Majd a tésztához forgatjuk óvatosan, hogy ne törjük össze. Lehet bele tenni fahéjat de akár kakaóport is aki akar. Olajjal kikent serpenyőbe alacsony lángon sütjük, belemerünk egy merőkanálnyit és egy evőkanál segítségével elsimítjuk a palacsintasütőben és mindkét oldalát megsütjük. Ugyanígy járunk el a többivel is minden palacsinta előtt olajozzuk ki a sütőt. Majd jöhet a rétegzés, megkenjük a lekvárral az első palacsintát, reszelünk rá a gesztenyemasszából majd jöhet a következő palacsinta és így tovább. A tetejére már nem jön semmi, én naranccsal díszítettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése