2015. február 27., péntek

Burgonyafánk




Hozzávalók a tésztához:
-           50 dkg burgonya
-           50 dkg liszt
-          1,5 dl tej
-          4 dkg élesztő
-          2 tojássárgája
-          2 evőkanál olaj
-          1 teáskanál só

A töltelékhez:
-          8 háromszög alakú krémsajt
-          20 dkg száraz sajt



A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és hagyjuk langyosra hűlni. A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztet elvegyítjük a sóval, hozzáadjuk a megtört burgonyát, az élesztős tejet, a tojássárgákat és összegyúrjuk. Beledagasztjuk az olajat is. A tésztát kinyújtjuk fél centisre, formával kiszaggatjuk kör alakúra. Letakarva meleg helyen 1 órát kelesztjük, majd bő forró olajban kisütjük. Ehetjük lekvárral vagy sajttal tejföllel. De itt egy sajttal töltött változat még sütés előtt. A sajtot lereszeljük, a krémsajtokat kettévágjuk. Mindenik második kör közepébe teszünk egy fél krémsajtot, egy kanál reszelt sajtot és egy üressel betakarjuk, széleit lenyomkodjuk és ezután ugyanúgy mint a simánál. Köretnek húsok mellé is kitűnő!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése