2015. február 18., szerda

Farsangi fánk 2



Hozzávalók:
-          50 dkg liszt
-          4 tojássárgája
-          3 dl tej
-          6 dkg cukor
-          2 dkg élesztő
-          8 dkg vaj
-          1 dkg van.cukor
-          csipet só
-          citromhéj
-          1 kupak rum


Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a tejben, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk és dagasztjuk pár percig. Majd letakarjuk és 20 percig kelesztjük. Ezután átdolgozzuk és ismételten 20 percig kelesztjük, majd kinyújtjuk, kiszaggatjuk és ismét letakarjuk és kb 10 percig még kelesztjük. Majd olajat melegítünk és a fánkokba lyukat nyomunk és a lyukkal lefelé rakjuk az olajba és fedőt teszünk rá, ezt a felét fedő alatt sütjük, majd megfordítjuk és a másik felét is aranybarnára sütjük, de már fedő nélkül. Ettől lesz szép szalagos a fánk. Érdemes lassan sütni alacsony lángon, hogy átsüljön a fánk. Lecsepegtetjük lyukkal lefelé fordítva és porcukorral meghintve, lekvárral vagy nutellával tálaljuk, de olvasztott csokival is be lehet vonni, vagy a fánk közepébe is lehet lekvárt tenni és úgy kisütni. 

Vagy a végén olvasztott csokival meg lehet kenni a tetejét és színes tortadarával megszórni, nagyon mutatós!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése