2015. február 12., csütörtök

Szíves süti




Hozzávalók a kakaós szívekhez:  (22 x 32 cm-es tepsihez):
-          18 dkg liszt
-          2 dkg kakaópor
-          1 teáskanál sütőpor
-          1 kávéskanál szódabikarbóna
-          10 dkg vaj
-          10 dkg cukor
-          1 teáskanál vanília kivonat
-          2 tojás
-          1 dl tej

A sárga tésztához:   ( 30 x 12 cm-es kenyérsütő formához)
-          30 dkg liszt
-          1,5 teáskanál sütőpor
-          1,5 kávéskanál szódabikarbóna
-          15 dkg vaj
-          15 dkg cukor
-          2 teáskanál vanília kivonat
-          3 tojás
-          1,5 dl tej

Előmelegítjük a sütőt, a tepsit pedig kivajazzuk, kilisztezzük. Összekeverjük a lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a szódabikarbónával. Habosra keverjük a vajat a cukorral és a vanília kivonattal, majd az egyenként hozzáadott tojásokkal, végül a liszttel és a tejjel. Elsimítjuk a tésztát a tepsiben és 10-15 perc alatt megsütjük, kiborítjuk és hűlni hagyjuk. Ezalatt előkészítjük a sárga tésztát, a hozzávalókat az előzőek szerint összekeverjük. A kakaós tésztából 5 cm-es szív kiszúróval kiszaggatjuk a szíveket, amennyit csak lehet. Nem lesz szükség az összesre.  A formát kikenjük és kilisztezzük, kevés sárga tésztát elkenünk benne. Ebbe állítjuk bele a szíveket szorosan egymáshoz illesztve úgy, hogy a sor elején és végén ne érjenek a forma falához. A sárga tésztával kitöltjük a fennmaradó helyet, kicsit az asztalhoz ütögetjük a formát, majd 40-45 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni, így nem szárad ki, tálalás előtt szórhatunk rá porcukrot, de be is lehet vonni olvasztott csokival is és persze lehet variálni a színeken is. Pl.: a szíveket lehet kis ételfestékkel rózsaszínre csinálni kakaó helyett és a sárga tésztát meg kakaósra, nagyon mutatós úgyis.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése