2015. március 1., vasárnap

Fűszeres csirke Marengo módra szalmaburgonyával



Hozzávalók:
-          600 g csirkemell filé
-          150 g zöld olívabogyó
-          250 g gomba
-          300 g paradicsom
-          6 gerezd fokhagyma
-          2 kg burgonya
-          só, bors
-          szárított kakukkfű
-          1 dl fehérbor
-          1 kis fej vöröshagyma


A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kakukkfűvel és bedörzsöljük 3 gerezd reszelt fokhagymával és tegyük be a hűtőbe 1-2 órára. A raguhoz a vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajban megpároljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát és tovább pároljuk, végül belekeverjük a felkarikázott olívabogyót, a 3 gerezd reszelt fokhagymát és a bort. A paradicsomok alját X alakba bevágjuk és lobogva forró vízbe tesszük 1-2 percre, ha már látni, hogy a héja kezd leválni, kivesszük, leöntjük róla a vizet és hideg vízbe kihűtjük. Majd leszedjük a héját, és a magját kiszedjük, a húsát pedig felkockázzuk és mielőtt tálalunk hozzákeverjük a raguhoz. A burgonyát felvágjuk gyufaszál hosszú és vastagságúra és bő olajban kisütjük. Végül pedig a csirkemellet is pirosra sütjük egy serpenyőben. Tálaláskor teszünk egy halmot a krumpliból, rá a csirkemell és a tetejére a ragu!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése