2015. március 7., szombat

Gesztenyés babapiskótás szelet



Hozzávalók a gesztenyés alaphoz:
-          2 csomag gesztenyemassza
-          25 dkg darált háztartási keksz
-          rum vagy rumaroma ízlés szerint
-          5 dkg porcukor
-          tej

Krémhez:
-          9 dl tej
-          3 csomag vaníliás puding
-          15 dkg porcukor
-          25 dkg margarin

Ezen kívül:
-          3 dl Hullala tejszínhab
-          1 csomag babapiskóta


Az alaphoz a hozzávalókat összegyúrjuk, annyi tejet adunk hozzá, hogy összeálljon és ne legyen se túl kemény, se lágy! A krémhez a tejet felfőzzük a cukorral, hozzáadjuk a pudingport amit előtte kevés hideg tejjel kikevertünk, majd ha besűrűsödött, akkor lefedjük folpack-kal közvetlenül a pudingot, nem a lábost amibe csináltuk, rásimítjuk a puding tetejére és hagyjuk kihűlni. Majd a margarinnal krémesre keverjük. Az alapot egyenletesen egy 30x20 cm-es tepsi aljára nyomogatjuk, rákenjük a krém felét. A babapiskótákat rumos tejbe forgatjuk, de vigyázzunk, nehogy túlságosan megszívják magukat, csak mártsuk bele mindkét oldalát és vegyük is ki. Majd jöhet rá a krém másik fele és végül a kemény habbá vert tejszín. Kakaóporral megszórjuk szitán át és mehet a hűtőbe 3-4 órára de akár egy éjszakára is! Mennyei sütemény! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése