2015. május 15., péntek

Sajtos túróval töltött gomba baconbe tekerve



Hozzávalók 4 személyre:
12 közepes fej fehér csiperkegomba
12 vékony szelet füstölt császárszalonna
 (húsosabb fajta)
20 dkg túró
10 dkg trappista sajt reszelve
2 gerezd zúzott fokhagyma
őrölt fekete bors


A gombafejeket megtisztítjuk.
A töltelékhez a túrót villával áttörjük, sóval-borssal és fokhagymával ízesítjük, majd alaposan elkeverjük benne a reszelt sajtot. A túrós masszával megtöltjük a gombafejeket, és mindegyiket becsomagoljuk 1 szelet szalonnába.  Egy kis tepsit vékonyan kikenünk olajjal, beletesszük a töltött gombákat, és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Köretnek én rizst csináltam, de fűszeres burgonyával még finomabb kakukkfűvel sóval, borssal, petrezselyemmel megszórva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése