2015. május 16., szombat

Töltött csirkemell sajt mártással kukoricás rizzsel



Hozzávalók a húshoz 4 személyre:
-          4 db csirkemell
-          kb 15 dkg gépsonka
-          20 dkg sajt
-          20 dkg bacon szalonna
-          só, bors

A mártáshoz:
-          50 g vaj
-          50 g liszt
-          5 dl tej
-          5 dkg sajt
-          szerecsendió, só, bors


A csirkemelleket bevágjuk és szétnyitjuk, majd kiklopfoljuk, sózzuk borsozzuk és gépsonka szeleteket terítünk rá, hogy az egészet befedje. Majd az egyik felére reszelt sajtot teszünk vízszintesen és feltekerjük, majd bacon szalonnába tekerjük és egy kiolajozott tepsibe téve pirosra sütjük. Ha kész, a húsokat kivesszük, a visszamaradt zsiradékot pedig a mártáshoz felhasználjuk.  A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, kicsit lepirítjuk, majd felöntjük a visszamaradt zsiradékkal és kb 4dl forró tejjel, felforraljuk folyamatos keverés mellett majd ha még kell öntünk hozzá tejet, ha nagyon sűrű. Sóval, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Kukoricás rizzsel tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése