2015. június 27., szombat

Krémes spenót



Hozzávalók:
-          50 dkg zsenge spenótlevél
-          2 tojás
-          4 dl főzőtejszín
-          10 dkg reszelt sajt
-          10 dkg sonka
-          só, bors
-          frissen reszelt szerecsendió


Egy lábosban vizet forralunk, forráskor beledobjuk a megpucolt, megmosott spenót leveleket, de egy perc múlva ki is vesszük, leszűrjük, majd ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a tejszínt a tojással, a reszelt sajttal, vékony csíkokra vágott sonkával ( én csirkemell sonkát használtam, vegák tehetnek bele akár gombát), sóval, borssal, szerecsendióval. Gyorsan beleforgatjuk a spenótleveleket. Egy akkora sütőedénybe tesszük, hogy 4 centinél ne álljon vastagabban benne a krémes spenót. Előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük, hogy a teteje ropogós, az alja pedig krémszerűen lágy maradjon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése