2015. június 13., szombat

Rebarbarás eper krémleves



Hozzávalók:
•    30 dkg rebarbara
•    30 dkg eper
•    2 dl tejszín
•    7-8 ek. cukor
•     víz

A rebarbara két végét levágjuk, meghámozzuk és kb. 1 cm-es darabokra szeleteljük. Feltesszük főni annyi vízben amennyi ellepi, hozzáadjuk a cukrot, és addig főzzük, míg a rebarbara megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a kicsumázott, feldarabolt epret és hőkiegyenlítéssel a tejszínt és botmixerrel turmixoljuk.( De ha kihűlt a leves, akkor is bele lehet keverni lassan apránként a tejszínt. ) Hűlni hagyjuk, majd ha már nem meleg a lábas, hűtőbe tesszük. De tejszín nélkül is el lehet készíteni, úgyis nagyon finom! Lehet rászórni pirított szeletelt mandulát is, vagy egy kis tejszínt díszítésnek rányomni. Én 4-5 menta levelet összeaprítottam és azt tettem bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése