2015. június 7., vasárnap

Spenótos túrós rétes



Hozzávalók:
-          30 dkg spenót
-          50 dkg túró
-          3 db tojás
-          1 db vöröshagyma
-          őrölt bors
-          szerecsendió
-          zsemlemorzsa
-          fokhagyma
-          1 csomag réteslap
-          margarin
-          olaj

A hagymát apróra vágjuk, margarinon megpároljuk. A spenótot sós vízben pár percig főzzük, majd leszűrjük, hagyjuk hűlni és jól kinyomkodjuk. Ezután a spenótot, a túrót, a hagymát és a tojásokat jól összekeverjük. A réteslapot vizes konyharuhára tesszük, egyesével olajjal megkenjük, 3 darabot rétegezve egymásra. Zsemlemorzsával megszórjuk, a töltelék felét rákenjük, széleit kicsit behajtjuk, és a nedves ruha segítségével felcsavarjuk. Ugyanígy még egy rudat készítünk. A tetejüket olajjal megkenjük, és előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése