2015. július 26., vasárnap

Fetás spenótos köles



Hozzávalók:
-          40 dkg köles
-          1 doboz csiperke gomba
-          3-4 gerezd fokhagyma
-          kb. 30-40 dkg friss spenót
-          1 citrom
-          kb. 200 g feta sajt
-          2-3 db paradicsom


A kölest kétszeres mennyiségű forró, sós vízbe tesszük és puhára főzzük, ha elfőtte a vizet, kóstolgassuk és adjunk még hozzá ha nem puha. A fokhagymát lereszeljük és kevés olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát és paradicsomot és pároljuk kb 10-15 percig, majd jöhet hozzá a megmosott, kissé összevágott spenót, addig pároljuk, míg össze nem esik, majd hozzákeverjük a kölest, belemorzsoljuk a feta sajtot, és ízlés szerint citromlevet adunk hozzá, majd összeforgatjuk, ha kell tehetünk még bele sót. Apróra vágott petrezselyemzöldet is tehetünk bele!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése