2015. július 3., péntek

Spenótos sajtos tojás



Hozzávalók 4 személyre:
-          40 dkg spenót
-          2-3 gerezd fokhagyma
-          2 evőkanál mascarpone
-          8 tojás
-          4 vékony szelet parasztsonka


A friss spenótot lobogó, forró vízbe dobjuk.  Csak annyira, hogy a nyersségét elveszítse, 1-2 perc. Leszűrjük,hideg vízzel leöblítjük és  kinyomkodjuk. Szélesebb csíkokra vágjuk, majd vajon, a fokhagymával, pici sóval, borssal megpároljuk. Hozzáadjuk a mascarponét, és amikor elolvadt elkeverjük, és lehúzzuk a tűzről, poharakba kanalazzuk. Közben 3-4 perces lágy tojást készítünk. Kivesszük a forró vízből és azonnal megbontjuk a héját és a spenótra kanalazzuk, megsózzuk. Reszelt sajtot teszünk a tetejére és megszórjuk őrölt borssal. 
Közben egy másik, olajjal kikent serpenyőben a parasztsonkát kis lángon, mindkét oldalán ropogósra sütjük, vegák hagyják ki, anélkül is finom fogás. Hidegen, melegen, egyaránt jó!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése