2015. július 3., péntek

Paradicsomos spenótos tükörtojás



Hozzávalók:
-          1 fej vöröshagyma
-          2 gerezd fokhagyma
-          40 dkg paradicsom
-          10 dkg spenót
-          1 marék bazsalikom
-          4 db tojás
-          só, bors ízlés szerint


A hagymát és a fokhagymát alacsony lángon pirítjuk, sőt, inkább pároljuk egy kis olívaolajon, körülbelül 10 percig. Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, majd ha már kezd szószosodni az alapunk, akkor jöhet az összevágott  spenót és a bazsalikom. Épp csak megfonnyasztjuk őket, majd egy hőálló edénybe vagy tepsibe öntjük az egészet. A tojásoknak egy kanál segítségével helyet csinálunk, majd beleütjük, és addig sütjük, míg a fehérje már kemény, a sárgája azonban még lágy marad. Megszórjuk egy kis sóval, frissen őrölt borssal. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése