2015. augusztus 2., vasárnap

Barackos clafoutis



Hozzávalók:
-          10 dkg liszt
-          10 dkg kristálycukor
-          3 tojás
-          3 dl tej
-          vanília aroma
-          barack


A tészta tulajdonképpen egy sima palacsinta tészta, ezt simára keverjük, majd kivajazunk egy hőálló tálat és beleöntünk egy picit az aljába kb egy merőkanálnyit és betesszük az előmelegített sütőbe kb 5-10 percre, hogy kissé összeálljon. Közben felkockázunk barackot, én nem mértem mennyit, kb 10 darabot és ráhalmozzuk a már félig sült tésztára és nyakon öntjük a maradékkal, majd addig sütjük, míg látjuk, hogy már szépen megbarnult az oldala. Ez olyan lesz mint egy sült vanília puding gyümölccsel de isteni finom hidegen, melegen egyaránt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése