2015. október 6., kedd

Fokhagymás kenyér sült fűszeres camemberttel



Hozzávalók 2 fő részére:
·         1 db camembert sajt
·         1 ág friss rozmaring
·         2-3 ág friss kakukkfű
·          őrölt fekete bors
·         0,5 dl száraz fehérbor
·         1 bagett
·         5 gerezd fokhagyma
·         2 csipet szárított oregánó
·         10 dkg jófajta szeletelt sonka
·         2 ek vaj
 A camembert belső csomagolását eltávolítjuk és dupla alufóliába ültetjük, úgy, hogy beburkoljuk vele az oldalát is és a tetejét 5-6 helyen egy kés hegyével megszurkáljuk. Az így képzett kis nyílásokba betűzdeljük a rozmaring és kakukkfű feldarabolt ágait, és 1 gerezd fokhagymát kis szeletekre vágva, majd meghintjük frissen őrölt borssal, majd a sajt tetejére ráöntjük a fehérbort. A sajtot félretesszük és megdolgozzuk a bagettet: kb. másfél centi távolságban bevagdossuk úgy, hogy az alját nem vágjuk át teljesen. 4 gerezd fokhagymát lereszelünk és alaposan kikeverjük két evőkanálnyi puha vajjal, a szárított oregánóval, kevés sóval és borssal. Az így kapott fűszervajat belekenjük a bagett bevagdosott zsebeibe, hogy mindenhova jusson. Ha ez megvan, minden zsebbe beletuszkolunk egy szelet sonkát is, majd az egész bagettet meglocsoljuk pici olívaolajjal. Betesszük a sütőbe az előkészített camembert-rel együtt sütőpapírral bélelt tepsibe és  addig sütjük, míg a kenyér jól megpirul, a sajt pedig teljesen folyékonnyá válik belül. Forrón fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése