2015. október 6., kedd

Carbonara spagetti



Hozzávalók 2 főre:
-          2 ek olíva olaj
-          2-3 gerezd fokhagyma, lereszelve
-          10 deka bacon, felkockázva
-          só, bors, szerencsendió
-          25 dkg spagetti tészta
-          1 nagy egész tojás és 2 db sárgája
-          sajt


Felrakunk egy lábos vizet forrni. Ez az első lépés, mert mire a víz felforr, addigra előkészítjük a hozzávalókat. Ez alatt, felkockázzuk a bacont, lereszeljük a fokhagymát. A tojásokat felverjük és hozzá adunk egy jó nagy maréknyi reszelt sajtot. Összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és reszelünk bele még szerecsendiót. Félre rakjuk. Amikor a víz felforrt, beleszórjuk a tésztát és indult az óra. Egy közepesen vastag nagy serpenyőben dolgozunk. Beleöntjük az olívaolajat, mehet rá a bacon, amit közepes lángon lepirítunk kicsit. Mehet rá a fokhagyma,ez engedi magából az illó és íz anyagokat. Lemerünk két merőkanálnyit a tészta főzővizéből a fokhagymás baconre. Gyorsan leszűrjük a tésztát. Nem öblítjük át, nem hagyjuk állni, rögtön mehet a serpenyőbe. Átforgatjuk, átmelegítjük.  Lehúzzuk a tűzről és ekkor öntjük rá a tojásos keveréket, amit nagyon gyorsan forgatunk át, mert ha túl forró a serpenyőnk rögtön odakap a tojás és egy mócsingos dolog lesz a végeredményünk. (Ezt előzi meg a főzőlé). De mi egy szép krémes dolgot szeretnénk a tésztánkon viszont látni. Majd rögtön tálaljuk, reszelt sajttal megszórjuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése