2015. október 6., kedd

Csicseriborsós tonhal saláta



Hozzávalók:
-          1 konzerv csicseriborsó 
-          2 paradicsom
-           1 piros paprika 
-          1 fej vörös vagy lilahagyma 
-           fél citrom leve 
-          2 konzerv tonhal
-           friss petrezselyem 
-          olivaolaj 
-           szárított csípős paprika
-          őrölt kömény
-          1-2 gerezd fokhagyma  
-           tojás 
-           tálaláshoz: kenyér

A csicseriborsót leszűrjük, kiöntjük egy tálba és egy részét villával összetörjük. A vöröshagymát vastag karikákra szeleteljük, és egy serpenyőben kevés olivaolajon mindkét oldalát megsütjük. Megszórjuk sóval és borssal. A paradicsomokat és a pirospaprikát felkockázzuk és ráöntjük a csicseriborsóra. A szárított csípős paprikát, pici köményt, reszelt fokhagymát is hozzákeverjük a csicseriborsóhoz. Ezután meglocsoljuk a citromok levével és belekanalazzuk a lecsepegtetett, kinyomkodott  tonhalat is. Összekeverjük, majd pirítós kenyéren egy fél tojással, friss petrezselyemmel és grillezett hagymakarikákkal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése