2015. október 4., vasárnap

Mintás piskótatekercs





A tésztához:
-          5 tojás
-          4,5 ek kristálycukor
-          5 kicsit púposabb ek liszt
-          1 kk sütőpor

A mintához:
-          1 db tojásfehérje
-          20 g kakaópor vagy pár csepp ételfesték
-          20 g liszt
-          30 g cukor
-          30 g Rama margarin

(Ha a kakaóport nem teszünk bele akkor a lisztből duplája kell.)


A mintához a tojásfehérjét összekeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet és végül az olvasztott margarint és simára keverjük. Sűrű masszát kapunk. Innentől a képzeletünkre van bízva, mindenki olyan mintát rajzol amilyet csak szeretne. Lehet pl. Valentinnapra szíveket csak akkor kakaó helyett pár csepp piros ételfestéket tegyünk bele, Húsvétkor hímes tojást, Karácsonykor csillagot vagy fát vagy bármilyen mesefigurát, pöttyöt, amit csak szeretnénk. Az a lényeg, hogy nyomtassuk ki mit szeretnénk vagy rajzoljuk le, lehetőleg egy A4es papír teljen meg a mintával és ezt tegyük egy tepsire, a papírra tegyünk egy sütőpapírt, ami kitölti a tepsit és így körbe tudjuk rajzolni a mintát a sütőpapíron a krémmel habzsákba töltve vagy egy nejlon zacskóba, majd mehet a fagyasztóba legalább fél órára. Addig elkészítjük a tésztát. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük robotgéppel, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet és végül óvatosan beleforgatjuk egy fakanállal a habot, majd az egészet óvatosan rákenjük a mintára, vigyázva, nehogy elrontsuk, majd mehet az előmelegített sütőbe kb 25 percre alacsony fokozaton. Majd pici zsemlemorzsával meghintjük, átfordítjuk egy másik tepsire, lehúzzuk óvatosan a sütőpapírt, visszafordítjuk egy konyharuhára téve és még forrón feltekerjük. Hagyjuk kihűlni, majd megtöltjük lekvárral, vagy nutellával, tejszínhabbal és gyümölcsökkel vagy pudinggal, ki mit szeret. Akár egy aranyos ajándéknak is megfelel J Én a kedvenc zenekarom logóját próbáltam rárajzolni, de még majd mutatok pár tippet! J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése