2015. október 3., szombat

Görög tepsis krumpli

§  


   Hozzávalók:
-          1 kg burgonya
-          6 dkg sűrített paradicsom
-          1 dl olaj
-          2 tk oregánó(szárított)
-          2 gerezd fokhagyma (reszelve)
-          1 ek méz
-          2 db paradicsom (friss)
-          só, bors

A krumplit megpucoljuk, és szép  kb. 4 mm vastag cikkekre vágjuk. A paradicsompürét az olajjal, a mézzel és a fokhagymával összekeverjük, és beleszórunk 1 tk szárított oreganót.  A keveréket ráöntjük a krumplira, és sózzuk, borsozzuk. Az egészet kézzel jól összeforgatjuk, és vékony paradicsomszeleteket teszünk a krumplik közé. Forró sütőben sütjük középen. Amikor látjuk, hogy már szép piros, sütőlapáttal felkavarintjuk, és megforgatjuk a krumplikat. Ebédnek is megállja a helyét simán vagy sajttal tejföllel, de köretnek is tökéletes és nagyon egyszerű! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése