2015. október 16., péntek

Sajtos májas sertéskaraj mustáros burgonyával



Hozzávalók a húshoz:
-          1 kg csont nélküli sertéskaraj
-          kb 30-40 dkg csirkemáj
-          15-20 dkg sajt
-          majoranna, őrölt bors, őrölt kömény
-          3 tv paprika
-          1 nagy fej vöröshagyma
-          2-3 gerezd fokhagyma

A karajt vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és grill fűszerrel megszórjuk, lisztbe forgatjuk és kevés olajban vagy zsírban egy serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk 1-2 perc alatt, majd egy kiolajozott tepsibe tesszük őket egymás mellé. A hagymát apróra vágjuk és kevés olajban megpároljuk, ugyanabban az edényben,amiben a húst sütöttük.  Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott megtisztított májat, a felcsíkozott paprikát, a reszelt fokhagymát és fűszerezzük majorannával, köménnyel, borssal és pici sóval ha kell. Addig sütjük, míg a máj is kifehéredik de nem sül meg teljesen. Majd a hús szeletek tetejére halmozzuk a ragut és mindegyikre teszünk egy szelet sajtot és sütőbe téve pirosra sütjük.

A mustáros burgonyához:
Ezt csak azoknak ajánlom akik kedvelik a fűszeres és különleges dolgokat.
-          1,5 kg burgonya
-          85 g mustár
-          2 ek vaj
-          1 ek mustármag
-          2 ek olívaolaj
-          2 ek citromlé
-          1 ek oregánó (szárított )
-          1 tk só
-          őrölt bors

A hozzávalókat a burgonya kivételével simára keverjük, majd a burgonyát felkockázzuk és összeforgatjuk ezzel az egyveleggel és tepsibe téve időnként megkeverve ropogósra sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése