2015. október 16., péntek

Fűszeres sült camembert párolt almával



Hozzávalók 4 főre:

- 4 kicsi kör alakú camembert
- 2-3 alma (édesebb)
- (1 maréknyi dió)
- fűszerek: 4 gerezd fokhagyma, bors, pici só, (4 kicsi rozmaring ág)



A sütőt előmelegítjük. A camembertet beirdaljuk (vagyis bekockázzuk a tetejét), sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát vékonyabb szeletekre vágjuk és a metszetekbe bedugdossuk, ( a tetejére pedig egy ág rozmaringot teszünk). A sajtot alufóliába ültetjük. Betesszük a sütőbe és addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul. A diót egy száraz serpenyőben kis lángon illatosra pirítjuk. Vigyázat, hamar megég. Ha kész tegyük át egy tányérba, mert tűzről levéve is hajlamos megégni a forró serpenyőben. Az almát vékonyan felszeleteljük, közepét kiszúrjuk, lehet a "diós" serpenyőben egy kicsi vajon megpárolni. Ha a sajt kész tányérra tesszük, mehet köré az alma és az egészet megszórjuk a durvára vágott illatos dióval. Én a diót és a rozmaringot kihagytam de úgyis nagyon finom lett!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése