2015. október 16., péntek

Spenótos fetás rakott krumpli



Hozzávalók:
-          1 kg krumpli
-          50 dkg friss spenót
-          (40 dkg sült csirke vagy pulykamellsonka)
-          10 dkg sajt
-          20 dkg feta sajt
-          1 nagy pohár tejföl (330g)
-          3-4 gerezd fokhagyma
-          3 ek olívaolaj
-          6 főtt tojás
-          só, bors
-          szerecsendió


A krumplit héjastól bő,sós vízben puhára főzzük, lecsepegtetjük, kihűtjük, majd lehúzzuk a héját. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és a krumplival együtt felkarikázzuk. A sonkát csíkokra vágjuk és pici olajon megpirítjuk. A fokhagymát lereszeljük és kevés olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított spenótot, sót, borsot, reszelt szerecsendiót és megfonnyasztjuk, ha összeesett akkor hagyjuk kihűlni és kinyomkodjuk belőle a vizet. A fetát villával összetörjük és a tejföllel összekeverjük. Olajjal kikent tűzálló tálba rétegezzük. Alulra kerül a felkarikázott krumpli, megsózzuk kicsit, majd jön rá a tojás fele, a sonka fele, a spenót, rákenjük a tejfölös keveréket, majd jöhet a maradék tojás és sonka, a tetejére pedig a reszelt sajt, majd mehet az előmelegített sütőbe kb 30 percre. Vegetáriánusok hagyják ki belőle a husit, úgyis nagyon finom! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése