2015. november 1., vasárnap

Palacsinta sütőtök krémmel

Hozzávalók 8-10 db palacsintához:

2 dl főzőtejszín
3 db tojás
1 ek porcukor
3-4 ek liszt
1 dl szénsavas ásványvíz
1 ek olaj (+ a sütéshez)
1 tk vaníliaaroma
csipet só
1 mk sütőpor


Hozzávalók 8-10 db palacsintához:

2 dl főzőtejszín
3 db tojás
1 ek porcukor
3-4 ek liszt
1 dl szénsavas ásványvíz
1 ek olaj (+ a sütéshez)
1 tk vaníliaaroma
csipet só
1 mk sütőpor


A tojásokat keverjük össze a porcukorral, egy csipet sóval, a vaníliaaromával, a tejszínnel, és a szénsavas ásványvízzel. Ezután adjuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, és egy evőkanál olajat. Addig keverjük, hogy egy sima állagú palacsintatésztát kapjunk. Majd olajjal kikent palacsintasütőbe süssük ki a palacsintákat.


Sütőtökkrém hozzávalói:

25 dkg előzőleg megsütött sütőtök
15 dkg mascarpone
3-4 ek méz
1 cs vaníliás cukor
1 tk fahéj
1 csipet őrölt gyömbér
1 csipet őrölt szerecsendió



Az előzőleg megsütött sütőtököt keverjük alaposan össze a  mascarponéval, a mézzel, a vaníliás cukorral, és a fűszerekkel. Ezután hagyjuk legalább egy fél óráig állni, hogy az ízek kellően összeérjenek. A kisütött palacsintákat ezután ízlés szerint töltsük meg a mascarponés-sütőtökkrémmel és pár kocka étcsokira öntsünk egy kis forró vizet, keverjük simára és locsoljuk meg vele a palacsintákat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése