2015. december 24., csütörtök

Gesztenyével töltött csirke fetás tökmagos sütőtökpürével



Hozzávalók:
1 kg csirkemell-filé
25 dkg natúr gesztenyepüré ( nem édesített )
2 ek mazsola
2 kicsi vagy 1 nagy  tojás
5-10 dkg sajt
só, őrölt bors
1 dl szilva vagy baracklekvár
1 db kisebb sütőtök
5 dkg hántolt, sótlan tökmag
5-10 dkg feta
néhány ek tökmagolaj

A csirkemell filéket, ha vastag, kettévágjuk, majd bevágjuk, kihajtjuk, kissé kiklopfoljuk. Kiterítjük magunk elé, sózzuk, borsozzuk a belső felét. A gesztenyét villával összetörjük, hozzákeverjük a mazsolát és a pici kockákra vágott sajtot. Kissé sózzuk, borsozzuk a masszát, óvatosan összekeverjük, nehogy a sajt összetörjön. A húsokra halmozzuk, feltekerjük rolád formára. A külsejét megsózzuk. Egy akkora darab alufóliát, ami nagyobb a rudaknál, kiterítünk, megkenjük a középső részét kevés olajjal. Rátesszük a töltött húsokat, óvatosan feltekerjük, mindegyiket külön-külön. A két végüket szaloncukorszerűen megcsavarjuk. Tepsibe tesszük, ami nem sokkal nagyobb náluk, egy ujjnyi vizet öntünk alá és előmelegített sütőbe toljuk 30 percre. Mikor kész, óvatosan lehántjuk róluk a fóliát, megkenjük a lekvárral. Magas falú teflonserpenyőt felhevítünk, a roládokat gyorsan körbesütjük vagy a sütőbe is vissza lehet tenni magas fokozatra csak ott tovább tart. A körethez a sütőtököt kisebb darabokra vágjuk, előmelegített sütőben puhára sütjük. Kikaparjuk a héjából, késes robotgépbe tesszük, pürésítjük. Tálaláskor a roládokat átlósan felvágjuk, a tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. A sütőtökpürét tányérra halmozzuk, rámorzsoljuk a fetát, rászórjuk a magokat és megcsorgatjuk pici tökmagolajjal. Néhány szelet töltött húst teszünk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése