2015. december 24., csütörtök

Mézeskalács



Hozzávalók 40 darabhoz:
TÉSZTA:
·         60 dkg liszt
·         20 dkg porcukor
·         20 dkg méz
·         2 tojás
·         2 evőkanál vaj
·         2 kávéskanál szódabikarbóna
·         1 zacskó mézeskalács fűszerkeverék
·         1 tojássárgája
MÁZ
·         30 dkg porcukor
·         2 tojás fehérje
·         1 csepp citromlé

A tésztához a mézet, a cukrot, a vajat és a fűszer keveréket vízgőz felett melegítsd össze. Ha kihűl, egyenként add hozzá a tojásokat, a szódabikarbónával elkevert lisztet, és jól dolgozd össze. Nem kell nagyon sokáig gyúrni, csak addig, amíg a tészta összeáll, és a kezedről is lejön. Formázz belőle cipót, és letakarva tedd a hűtőbe egy órára. Pihentetést követően lisztezett felületen nyújtsd a tésztát körülbelül 0,5 centi vastagra. Végül kedvenc kiszúróiddal szaggass különböző formájú kekszeket. Tedd a figurákat sütőpapírral bélelt tepsibe.  Rakd az első adagot 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül nyolc percig. Utána mehet a helyére a következő tepsi mézeskalács. Ügyelj arra, hogy a tésztát nem szabad túlsütni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése