2016. január 8., péntek

Gomba krémleves



Hozzávalók:
-          fél kg gomba
-          1 fej vöröshagyma
-          2 gerezd fokhagyma
-          1 csipet szárított kakukkfű
-          2 csipet majoranna
-          1,5 dl tejszín vagy tejföl
-          só, bors
-          1 csapott evőkanál liszt


Vágjuk kisebb darabokra a gombát ( 4 fejet tegyünk félre, vágjuk kis kockákra és száraz serpenyőben 10 perc alatt pirítsuk meg ), majd egy fazékba tegyünk egy kis olajat, majd futtassuk meg rajta az apróra vágott vöröshagymát, majd jöhet rá a feldarabolt gomba és pároljuk, míg elfövi a levét, majd adjuk hozzá a lisztet , a fűszereket, a reszelt fokhagymát és öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi és főzzük készre. Adjuk hozzá a tejszínt vagy a tejfölt hőkiegyenlítéssel, majd ha még úgy látjuk hogy nem elég sűrű tegyünk hozzá lisztet vagy étkezési vagy kukorica keményítőt szintén hőkiegyenlítéssel. Ezután turmixoljuk le. Aki nem szereti ha kicsit darabos marad, az nyugodtan le is szűrheti. A maradék pirított gombával és apróra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése