2016. június 11., szombat

Gyümölcsös túrótorta




Hozzávalók a tésztához:
-          6 tojás
-          30 dkg cukor
-          20 dkg liszt
-          6 ek hideg víz
-          4 ek cukrozatlan kakaópor
-          2 vaníliás cukor
-          2 kk sütőpor
-          2 csipet só

Ezt a mennyiséget megfeleztem és 2 piskótát sütöttem belőle, egybe nem is férne bele egy formába mert kifolyna ahogy sül és nől. A tojások fehérjét csipet sóval és a vízzel kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sárgájákat, a cukrokat, majd fakanálra váltunk és óvatosan de alaposan beleforgatjuk a lisztet, a sütőport és a kakaót, amit előzőleg összekevertünk. Majd kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük és megsütjük.

Hozzávalók a túrókrémhez:
-          2 doboz ricotta (50dkg)
-          50 dkg túró ( krémes )
-          porcukor
-          citromlé és héj
-          vaníliás cukor

A hozzávalókat összekevertem és kész is.

A csoki krémhez:
-          10 dkg étcsoki
-          10 dkg rama
-          5 dkg cukor
-          1 ek rum

A csokit vízgőz felett megolvasztjuk a vajjal, hozzáadjuk a rumot, majd hagyjuk kihűlni és hűtőbe tesszük kb 20-30 percre, de közbe nézzünk rá, mert hamar dermed és nagyon kemény lesz.

Díszítéshez:
-          2-3 dl habtejszín
-          gyümölcsök
-          menta levél
-          zabpehely


A 2 piskótát ketté vágjuk és jöhet a töltés, az elsőre jöhet egy adag túrókrém, majd valamilyen gyümölcs rá, én barackot kockáztam fel, majd a második piskóta, erre a csoki krém, a harmadik piskóta, erre jön a maradék túrókrém, megint gyümölcs és végül a negyedik piskótával zárjuk. Tejszínnel bevonjuk a tetejét és az oldalát is és megdíszítjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése