2016. június 11., szombat

Rakott káposzta



Hozzávalók:
-          50 dkg darált hús
-          50 dkg savanyú káposzta
-          50 dkg rizs
-          3 fej vöröshagyma
-          5 dkg szalonna
-          3 gerezd fokhagyma
-          só, bors, őrölt kömény, majoranna
-          1 ek pirospaprika
-          2-3 dl tejföl


A rizst kevés olajon megpirítjuk kicsit, majd sózzuk adunk hozzá egy fej hagymát és kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntjük és lefedve sütőbe fél óra alatt készre sütjük. A másik fej hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, kifehéredésig sütjük és pirospaprikával megszórjuk, miután a tűzről levettük, majd vízzel felengedjük és fűszerezzük sóval, borssal, a reszelt fokhagymával, majorannával és köménnyel és majdnem puhára főzzük a husit. A szalonnát kis kockákra vágjuk zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a káposztát, majd 10 perc alatt megpároljuk a káposztát. Egy tűzálló tál aljára helyezzük a káposzta felét, majd jöhet a rizs fele, a pörkölt fele, a rizs másik fele, ismét a pörkölt és a káposztával zárjuk be, tejföllel megkenjük és kb 1 óra alatt sütőben készre sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése