2017. április 7., péntek

Saláta csirkemájjal




Hozzávalók:
-          2 tojás
-          1 dl tej
-          só, őrölt bors
-          frissen reszelt szerecsendió
-          6 db 2 centi vastag baguette-szelet
-          6 ek olívaolaj
-          4 szál újhagyma
-          1 gerezd fokhagyma
-          50 dkg csirkemáj
-          1 dl száraz sherry vagy pezsgő
-          1 tk+ 1 ek balzsamecet
-          1 tk méz
-          4 maroknyi rukkola vagy madárbegysaláta


A tojásokat egy tálba ütjük és kézi habverővel hozzákeverjük a tejet, sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük egy pici szerecsendióval. A baguette szeleteket alaposan belemártjuk, hogy minél többet szívjanak magukba. Egy serpenyőbe 3 ek olívaolajat öntünk és közepesen erős tűzön aranybarnára sütjük őket. Kiszedjük egy tálra és az előmelegített sütőbe tesszük, hogy melegen maradjanak. Ugyanebbe a serpenyőbe öntünk 1 ek olívaolajat és megpároljuk benne a felkarikázott újhagymát és az összezúzott fokhagymát, majd mehet rá a máj és megsütjük. Hozzáöntjük a sherryt, a balzsamecetet és a mézet és összeforraljuk. Sózzuk, borsozzuk és ezt is kiszedjük egy tálba. Még mindig ugyanebbe a serpenyőbe melegítünk 2 ek olívaolajat és 1 ek balzsamecetet, ez lesz az öntet a salátára. Kiteszünk egy marék rukkolát meglocsoljuk az öntettel, összeforgatjuk és mehet rá a máj, a tetejére pedig a baguette korona és egy kis frissen őrölt bors. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése