2017. április 8., szombat

Feta sajt baconben tojással



Hozzávalók 4 főre:
-          1 db fejessaláta
-          250 g fetasajt
-          8 szelet bacon
-          3 db főtt tojás
-          1 paradicsom

Az öntethez:
-          2 teáskanál mustár
-          1 teáskanál méz
-          2 evőkanál ecet
-          4 evőkanál olívaolaj
-         
-          őrölt feketebors
-          citromlé

A salátát megmossuk, majd feldaraboljuk. A főtt tojásokat cikkekre vágjuk és a salátára rakjuk. A feta sajtot 16 vastagabb szeletre vágjuk, bacont félbevágjuk és belegöngyöljük a sajtokat, és olaj nélkül, forró serpenyőre tesszük és pirosra sütjük. Ameddig sülnek, elkészíthetjük a mézes mustáros öntetet. A hozzávalókat, kevés vízzel összekeverjük és állni hagyjuk. A kész baconbundás sajtokat a salátára tesszük, majd az egészet a dresszinggel leöntjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése