2017. április 8., szombat

Sült sajt salátával és almával



Hozzávalók 4 főre:
-          160 g rukkola
-          2 evőkanál olívaolaj
-          2 közepes alma
-          2 ek méz
-          1 evőkanál olívaolaj
-          250 g grillezni való sajt
-          frissen facsart citromlé


A rukkolát összekeverjük az olívaolajjal, kevés sóval és borssal, majd elosszuk két tálban. Az almát és a sajtot kb. fél cm vastagon felszeleteljük. Egy serpenyőben olajat melegítünk, majd adunk hozzá egy kevés barna cukrot, és addig sütjük az almákat, míg egy kicsit karamellizálódnak. Ha már majdnem készen van, az almákat a serpenyő szélére húzzuk, és a középen oldalanként kb. három perc alatt megsütjük a sajtokat. A tálaláshoz a sajtokat és az almákat a salátára fektetjük, ízlés szerint meglocsolhatjuk egy kevés olívaolajjal, mézzel, és megszórhatjuk chilivel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése