2018. február 11., vasárnap

Avokádós áfonyás torta





Hozzávalók 20 cm-es piteformához:

·         2 tojás 
·         6-7 evőkanál zabliszt 
·         2 evőkanál cukrozatlan kakaópor 
·         4-5 ek méz
·         fél-1 dl tej vagy víz 
·         1 teáskanál sütőpor 
·         kókuszolaj 
·         1 érett avokádó 
·         125 g áfonya
·         3 evőkanál méz
·         áfonya


Előmelegítjük a sütőt. Összekeverjük a zablisztet, a kakaóport, a sütőport, a mézet, a tojássárgákat és a tejet vagy vizet. A tojásfehérjéket habbá verjük és a többi hozzávalóhoz adjuk. Kókuszolajjal kikenünk egy 20 cm átmérőjű tortaformát/ piteformát és beleöntjük a tésztát és kb. 20-30 perc alatt megsütjük. Amíg sül a tészta, egy aprítógépben összekeverjük az érett avokádót az áfonyával és a mézzel ez lesz a krém a tortán. Ha megsült és kihűlt a tortalap, eloszlatjuk rajta a krémet és áfonyaszemekkel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése