2018. február 11., vasárnap

Avokádós ráksaláta



Hozzávalók a garnélarákhoz:
·         1 csomag fagyasztott garnélarák
·         fél citrom leve
·         2 gerezd fokhagyma, préselt vagy reszelt
·         Csipet só, bors
·         2 evőkanál sótlan vaj
·         fél deci fehérbor
·         2 ek olívaolaj

Hozzávalók saláta:
·         1 közepes római saláta
·         3 paradicsom
·         ½ fej lilahagyma
·         ½ kígyóuborka
·         2 avokádó
·         fél konzerv kukorica

Hozzávalók az öntethez:
·         fél citrom
·         3 evőkanál extra szűz olívaolaj
·         1 tk só
·         bors


A rákot összekeverjük az olajjal, reszelt fokhagymával, sóval, borssal és a frissen facsart citromlével. A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben majd ráöntjük a rákot és mindkét oldalát megsütjük, közben meglocsoljuk a borral és lefedjük, így pároljuk pár percig. A salátához összevágjuk és keverjük a zöldségeket, majd a kikevert öntettel és a sült rákkal összeforgatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése