2018. május 31., csütörtök

Vaníliás mákleves eperrel :)











Hozzávalók:

  • 3 dkg mák
  • 4 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek méz
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 tk vaníliás pudingpor
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • diónyi vaj
  • csipet só
  • friss eper ízlés szerint


Egy edényben felolvasztjuk a mézet, hozzákeverünk egy diónyi vajat, és addig keverjük, míg a vaj teljesen felolvad. Ezután felöntjük a tejjel, hozzáadjuk az egész mákot, a vaníliás cukrot, egy csipet sót és a reszelt citromhéjat. Felforraljuk, és kb. 10 percig főzzük, közben többször megkeverjük. A pudingport a tejszínnel simára keverjük, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatjuk. felforraljuk, és még 2-3 percig kevergetve főzzük, majd levesszük a tűzről, és kihűtjük. Tálaláskor a levest tányérba merjük, majd ízlés szerint félbevágott eperrel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése