2018. február 11., vasárnap

Narancsos diós torta



Hozzávalók a tésztához:
4 tojás
10 dkg cukor
25 dkg finomra őrölt dió
3 dkg cukrozatlan kakaópor
fél kk szódabikarbóna

A krémhez:
2 tojás
2,5 dl frissen facsart narancslé
10 dkg cukor
2 ek étkezési keményítő pici vízzel kikeverve
7 dkg vaj

A tetejére:
narancsszeletek
aprított dió

Elkészítjük a tésztát: először is a sütőt előmelegítjük. A tojást gépi habverővel habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a darált diót, a kakaóport és a szódabikarbónát és egy kivajazott, lisztezett 26 centis tortaformában megsütjük kb. 25 perc alatt, majd kettévágjuk.

 A krémhez a hozzávalókat egy lábosba tesszük és alacsony lángon összefőzzük, majd a keményítővel sűrítjük. Hagyjuk hűlni, kevergessük közbe, majd jöhet az összeállítás: alsó lap, rá a krém fele, másik lap, krém másik fele, aztán a díszítés a narancsszeletekkel és a pirított dióval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése