2017. december 25., hétfő

Vegán zserbó




Hozzávalók:
Tészta:
400 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
200 g növényi margarin
2 ek. nádcukor
1 cs. sütőpor vagy 1 tk. szódabikarbóna
kb. 150 ml víz, vagy növényi tej (nálam rizstej)

Töltelék:
300 g darált dió
4-5 ek nádcukor (el is hagyható)
300 g baracklekvár (akár több is, mert a tészta eléggé magába szívta!)
1 tk. fahéj


Csokimáz:
150 g növényi margarin
100 g nádcukor
50 g cukrozatlan kakaópor

Összekeverjük a tészta hozzávalóit, annyi vizet, vagy növényi tejet adva hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Vegyük 3 részre, mindegyiket nyújtsuk ki kb. 2-3 mm vastagságúra, majd az elsőt tegyük a kivajazott sütőformába. Kenjünk rá lekvárt, s szórjuk meg a fahéjjal és cukorral és egy löttyintésnyi rizstejjel elkevert dióval, így kicsit szaftosabb lesz a töltelék, majd még szórjunk rá sima darált diót.  Utána helyezzük rá a második lapot, azt is kenjük meg lekvárral, kenjük rá a töltelék másik felét és szórjuk meg dióval, végül a harmadik lapot is tegyük rá. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 25-30 perc alatt. A csokimázhoz kis lábasban felolvasztjuk a margarint, beletesszük a cukrot és a kakaóport, majd csomómentesre főzzük, picit hagyjuk hűlni és így elkezd besűrűsödni. A mázat a kihűlt tészta tetejére kenjük. Isteni finom! J



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése