2018. július 9., hétfő

Zöldséges paradicsomos marharagu




Hozzávalók:
-          1 nagy fej vöröshagyma
-          70 dkg marhalábszár
-          1 ek szárított kakukkfű
-          1 ek szárított oregánó
-          2 gerezd fokhagyma
-          2,5 dl barna sör
-          2 dl paradicsompüré
-          20 dkg magozott zöld olajbogyó
-          20 dkg cukkini
-          20 dkg padlizsán
-          só, bors, olivaolaj

Az apróra vágott hagymát olivaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felkockázott marhahúst és lepirítjuk. Beletesszük a zöldfűszereket, a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét, majd felöntjük a sörrel. Sózzuk, borsozzuk. Takaréklángon, kb 2 órán át főzzük a pörköltet, félig lefedve. Ha szükséges időnként kevés vizet adunk hozzá. Majd beletesszük az olajbogyót, a felkockázott cukkinit és padlizsánt és 30 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket. Isteni finom! J Bármilyen körettel vagy csak kenyérrel kimártogatva mennyei fogás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése