2018. július 9., hétfő

Vegán burger




Hozzávalók 4-5 főre:
-          1 kicsi konzerv csicseriborsó (200 g körüli)
-          zabpehely
-          őrölt kömény
-         
-          2 kisebb főtt cékla
-          4-5 zsemle
-          olivaolaj
-          2 paradicsom
-          1 nagy fej vöröshagyma

A csicseriborsót lecsepegtetjük és villával összetörjük, majd hozzáadjuk a kihűlt lereszelt céklát, ízlés szerint sót, köményt és annyi zabpelyhet, hogy összeálljon a massza. Fasírt gombócokat formázunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megsütjük. A zsemléket félbevágjuk és kevés olivaolajon teflon serpenyőben megpirítjuk mindkét oldalukat. Majd megkenjük amivel szeretnénk mustár, ketchup vagy majonéz, beletesszük a fasírtokat, salátalevelet, paradicsomot, hagymát és kész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése