2018. október 20., szombat

Gesztenyés sütőtökös süti




Hozzávalók:
4 tojás
4 ek cukor
5 ek darált dió
4 ek liszt
1 nagy körte formájú sütőtök
4 ek méz
2 csomag zselatin
20 dkg gesztenyemassza
2 dl tejszín
5 ek méz
1 csomag habfixáló
1 ek rum


A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral majd egy fakanállal óvatosan beleforgatjuk a diót és a lisztet. A fehérjéket kemény habbá verjük, hozzáforgatjuk a masszához. Óvatosan, nagy mozdulatokkal, hogy megmaradjon a habos állag. Egy kisebb tepsibe öntjük, amit előtte kivajazunk, lisztezünk és 170 fokos sütőben készre sütjük (kb. 30 perc), majd kihűtjük. A sütőtököt megsütjük, botmixerrel pürésítjük, a mézzel ízesítjük, kihűtjük. A zselatint kevés langyos vízben feloldjuk (ha kell, kicsit felmelegítjük), a sütőtökpürével elkeverjük. A diós piskóta tetejére simítjuk, hűtőbe tesszük. A tejszínt a habfixálóval felverjük, hozzákeverjük a mézet, a gesztenyepürét és a rumot. Ezt a már kicsit keményebb sütőtökpürére kenjük, pár órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor csoki öntettel meglocsoljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése