2018. október 15., hétfő

Csicseriborsó pörkölt




Hozzávalók:
-          1 nagy konzerv csicseriborsó
-          1 fej vöröshagyma
-          2 gerezd fokhagyma
-          1 ek szójaszósz
-          1 ek pirosarany
-          1 tv paprika
-          1 paradicsom
-          só, bors
-          szárított oregánó, bazsalikom
-          1 dl paradicsompüré

A hagymát apróra vágjuk és megpároljuk kevés olajon, hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát, paradicsomot és együtt pároljuk tovább. Majd hozzákeverjük a lecsepegtetett, lemosott csicseriborsót, a reszelt fokhagymát és felöntjük kb 1 dl vízzel. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a fűszereket, a pirosaranyat, a szójaszószt és összefőzzük. Én rizzsel, sült céklával és egy kis friss fodros kellel tálaltam. A pörkölthöz igazából ez csak egy alap, mindenki annyit tesz bele a hozzávalókból, amilyen ízlése van J De nagyon finom. Önmagában kenyérrel kimártogatva is isteni! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése