2018. november 18., vasárnap

Ostoros kalács




Hozzávalók:
-          60 dkg liszt
-          3 tojássárgája
-          4 dl tej
-          6 dkg cukor
-          1 ek olaj
-          5 dkg élesztő
-          10 dkg vaj

Az élesztőt pici cukros tejben felfuttatjuk, a vajat megolvasztjuk és a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk, majd letakarva a duplájára kelesztjük. Addig elkészítjük a tölteléket.

Hozzávalók:
-          12 dkg rama
-          20 dkg porcukor
-          4 dl tej
-          1,5 csomag vaníliás pudingpor
-          3 ek cukrozatlan kakaópor

Tetejére:

-          2 tojássárgája


A vaj kivételével a hozzávalókat egy edényben összefőzzük, míg besűrűsödik, majd már a tűzről levéve hozzákeverjük a ramát, míg elolvad benne és hagyjuk kihűlni. A megkelt tésztát 6 részre osztjuk és mindegyiket egyesével kinyújtjuk, megkenjük a krémmel (én kb 2-3 evőkanállal tettem minden lapra). Majd külön külön feltekerjük őket és 3 rudat összefogva összefonunk és mehet egy kivajazott tepsibe. 2 kalács lesz belőle a végén. Letakarjuk és még kelesztjük kb fél órát, majd tojássárgájával lekenjük az egészet és pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése