2018. november 14., szerda

Tésztában sült alma csoki töltelékkel





Hozzávalók:
-          1 cs. leveles tészta (275g)
-          4 nagyobb alma
-          kristálycukor
-          őrölt fahéj
-          1 tojás
-          tejszínhab

Az almák magházát egy késsel óvatosan kivágjuk, úgy, hogy se az alját ne bökjük ki, se a az oldala ne sérüljön meg, csak a közepe legyen üres, majd meghámozzuk. Kb. 2-3 ek cukrot kikeverünk ízlés szerint fahéjjal és az almákat beleforgatjuk. A leveles tésztából (olyat vettem, ami már ki van nyújtva) kb. 3 centi széles csíkokat vágunk, de egyet tegyünk félre, a többivel tekerjük körbe az almákat, de úgy, hogy a tésztacsíkok fedjék egymást, ne látszódjon ki az alma, majd nyomkodjuk rá kicsit és tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és a közepükbe tegyünk étcsoki kockákat, majd kenjük le felvert tojással a tésztát és előmelegített sütőben süssük pirosra. Tejszínhabbal tálaljuk. Vegánok tojással ne kenjék le és akkor ők is megehetik. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése