2025. február 16., vasárnap

Olivás stangli

 


Hozzávalók:
450 g liszt
50 g teljes kiőrlésű liszt
375 g víz
30 g olívaolaj
1 zacskó szárított élesztő
9 g só
1 ék szárított rozmaring
250 g olajbogyó apróra vágva ( de bármit tehetsz bele, fokhagymát, pirított hagymát, aszalt paradicsomot, amit szeretsz )

A hozzávalókat összekeverjük egy kanállal kivéve az olajbogyót, utána olajos kézzel átgyúrjuk, kicsit kézzel verjük mint a fánkot, nagyon lágy tésztát kapunk de ne akarjunk még több lisztet beletenni, majd letakarva 15 percig pihentetjük. Utána fogjuk a tésztát és felfelé húzó, majd ráhajtó mozdulatokkal a tálban átdolgozzuk és újra 15 perc pihentetés, majd hozzá dolgozzuk az olajbogyót is és mehet a hűtőbe letakarva 1 éjszakára. Majd másnap elosztjuk a tésztát nekem 8 db lett és enyhén lisztezett felületen fogunk egy db tésztát és alulról, felülről egymásra hajtjuk majd megcsavarjuk és mehet egy sütőpapíros tepsire. Amíg pihen, előmelegítjük a sütőt 200 fokra és egy vízzel teli üveg sütőtálat teszünk a sütő aljára, hogy legyen pára, majd lekenjük a stanglikat is vízzel és mehet a sütőbe, és pirosra sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése