2013. május 27., hétfő

Csokival töltött mogyorós kosárkák



Hozzávalók:
-          12 és ½ dkg liszt
-          5 dkg mogyoró
-          1 csipet só
-          5 dkg vaj vagy margarin
-          1 tojás
-          2 csapott ek. kristálycukor

A mogyorót száraz serpenyőben kis lángon kevergetve illatosra pirítjuk. Ha kihűlt, finomra daráljuk. Majd a hozzávalókat összegyúrjuk. A muffintepsit kivajazzuk, kilisztezzük. Majd 12 gombócra osztjuk a tésztát, tenyerünk közt ellapítjuk  kör alakúra és belenyomkodjuk a muffintepsi horpadásaiba. 15-18 perc alatt előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Majd ha megsült, megvárjuk míg kihűlnek. Közben elkészítjük bele a krémet. Én kétféle krémet csináltam egy fehér és egy étcsokisat.

Krém hozzávalók:
-          10 dkg étcsoki
-          10 dkg fehércsoki
-          1 és ½ dl tejszín
-          5 dkg vaj

Előveszünk két edényt, és elfelezzük a hozzávalókat. Az egyikbe megy a fehér a másikba az étcsoki kockákra törve és felesbe a többi hozzávaló, majd alacsony lángon összeolvasztjuk őket és kicsit hagyjuk hűlni.

Ha kihűlt a tészta kivesszük a formából és egy sütőpapírral leterített tálcára tesszük őket majd megtöltjük őket a krémmel és betesszük a hűtőbe néhány órára. Gyümölccsel fogyasztva is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése