2013. május 24., péntek

Diós korongok





Hozzávalók a tésztához:
-          21 dkg finomliszt
-          7 dkg kristálycukor
-          14 dkg margarin
-          2 dkg cukrozatlan kakaópor
-          fél citrom reszelt héja
-          késhegynyi vaníliás cukor és fahéj

Krémhez:
-          5-10 dkg lekvár
-          10 dkg darált dió
-          1-2 ek. rum

Tetejére:
-          1 tábla étcsoki vagy tortabevonó
-          dió vagy mandula

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap belisztezett deszkán kinyújtjuk és 4-5 centis korongokat szaggatunk belőle. Megvajazott, belisztezett sütőlemezen még megkenjük egy kis cukros vízzel majd előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük. Figyeljünk rá, mert gyorsan sül, és nem szabad nagyon barnának lennie. Amíg a tészta sül, a krém hozzávalóit összekeverjük. Amikor a korongok kihűltek, a krémmel összeragasztjuk őket. Tetejüket, forró vízfürdőben felolvasztott étcsokival megkenjük és egy-egy szem tisztított mandulát vagy fél diógerezdet nyomunk a közepébe. Ha szív alakba szaggatjuk ki a tésztát ajándéknak is jó :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése